• Autó javítás

  • Küldj mail

    auto@hyts.hu

  • Kapcsolat
 Nem jó már a régi? – Cseréld újra!

Nem jó már a régi? – Cseréld újra!

Fogaink egészségének megőrzése nagyon fontos feladat. Ebben számos dolog a segítségünkre lehet. A rendszeres fogmosás elengedhetetlen része a helyes száj- és fogápolásnak – ajánlott napi többször (lehetőleg minimum két vagy három alkalommal) fogat mosni, és az is hasznos, ha egy fogmosás alkalmával legalább két percig mossuk a fogainkat. Még jobb akkor, ha ezt elektromos fogkefe segítségével csináljuk, hiszen ezeknek az egyik legnagyobb előnyük a gyors mozgás, aminek hála sokkal alaposabb tisztítást végezhetünk ugyanannyi idő alatt, mint egy hagyományos kézi fogkefével tudnánk. A fogselyem és a szájvíz használata szintén nagyban hozzájárul szép mosolyunk megtartásához. A fogak számára egészséges ételek fogyasztása is hihetetlenül fontos (nem mellesleg ezek az ételek az egész testünk számára igencsak egészségesek). A C-vitamin is segít fogínyünk épségének megőrzésében, mint ahogyan az is, ha sok vizet iszunk és hidratáltak maradunk. Végül, de nem utolsósorban pedig kiemelkedően fontos rendszeresen szűrővizsgálatokra járni, évi legalább 1-2 alkalommal ellátogatni a fogorvosunkhoz – akkor is, ha nem fáj éppen egyik fogunk sem, mivel az orvos a korszerű eszközei és a szakértelme segítségével már a probléma legapróbb jeleit is észre tudja venni olyankor, amikor nekünk még fogalmunk sincsen róla, ennek köszönhetően pedig még a fájdalom kialakulása előtt meg is szüntetheti a bajt.

 

Van viszont megoldás arra az esetre is, ha esetleg fogaink egészségének megtartása valamilyen sajnálatos okból kifolyólag mégsem sikerült volna. Természetesen van olyan, akinek ez genetika kérdése, és akárhogyan is próbálkozik, sehogyan sem tudja elkerülni, hogy akár már tizenéves korában a teljes fogsor implantátum árak után érdeklődjön a fogászaton. Olyan is van, aki csak akkor döbben rá, hogy jobban kellett volna vigyáznia a fogaira, amikor már késő. És persze akad, akinek a problémája onnan indul, hogy gyermekkorában nem tanították meg neki a helyes fog- és szájápolás alapjait, így míg ő azt hiszi, hogy mindent jól csinál, a fogai sajnos tönkremennek, és onnantól kezdve már neki is csak a fogászati implantáció marad. Itt szeretnék buzdítani mindenkit arra, hogy tanítsa meg gyermekeinek, hogy hogyan tudja helyesen ápolni a fogait, és hogy milyen a helyes szájhigiénia, mivel ezzel a gyermeket nagyon sok kellemetlenségtől megkímélhetjük a jövőbeli élete során!

A teljes fogsor implantátum árak sajnos nagyon magasak voltak mindig is, ennek ellenére azonban jó azt tudni, hogy van, ahol megfizethető és megoldható – még akkor is, ha már nincsen egy menthető fogunk sem. Nem mondom, hogy egyszerű procedúráról van szó, amikor arról beszélünk, hogy valaki teljesen új fogsort kapjon, azonban ahogyan említettem, mindig van megoldás! A Kacsa utcai budapesti rendelőben egytől egyig profi kezek várnak bennünket. Bármennyire figyelnek is, egy bizonyos ideig nehéz lehet megszokni a dolgokat, hiszen maga a folyamat is pénzkiadással és esetleges kényelmetlenséggel jár – na meg utána is idő, amíg az ember megszokja az új fogait és újra teljes értékűen tudja élvezni az ételek elfogyasztását. Ezek után a kezdeti nehézségek után viszont egy teljesen új fogsor már jó esetben az ember élete végéig ki szokott tartani. Bár ebben az is közrejátszhat, hogy amikor az ember az eredeti fogait elveszíti, akkor rádöbben, hogy azokra is jobban oda kellett volna figyelni. Így az újakat már sokkal intenzívebben fogja ápolni, és nem lesz rest évente néhány alkalommal rutinvizsgálatra sem elmenni – a fogorvosbudapest.info csapatához pedig mindig öröm ellátogatni.