• Autó javítás

  • Küldj mail

    auto@hyts.hu

  • Kapcsolat
 Tehetünk ellen, amikor beázik a tető

Tehetünk ellen, amikor beázik a tető

A hosszabb nyári forróságok után már felüdítően tud hatni, amikor végre érkezik egy frissítő zápor. Sajnos ennek lehetnek kellemetlen oldalai, ha azt vesszük észre, hogy beázik a tető valamilyen oknál fogva. Több helyen történhet a szivárgás, ezért az első lépés mindig a pontos ok feltárása legyen, majd ezt követheti az alkalmas javítási módszer kidolgozása. Egy nedves vakolatnál először érdemes megvárni annak a száradását, de erre csak akkor van mód, ha meggátoljuk az újabb vízbefolyást.
Miként kezelhető, ha beázik a tető?

Amikor biztosan tudjuk, hogy beázik a tető és azt is merre történik ez, akkor már közelebb vagyunk a megoldáshoz. Jobb esetben csak egy cserép mozdult el, amit egyszerűen a helyére illeszthetünk, de lehet cserélni kell azt. Vannak ugyanakkor esetek, amikor a kialakult repedések, hézagok csak komolyabb bontásokkal orvosolhatók.

Ez ellen hatásosan fel kell lépni, mert amennyiben nem tesszük azt meg, akkor folyamatosan beázik a tető, ami végső soron a faszerkezet sérüléséhez is vezethet. A Sika® MultiSeal szigetelőszalag egy igazi aduász, amivel számos helyzetben kisegít bennünket. A fő előnye, hogy kompatibilis a legtöbb építőanyaggal, ezért ezek felületére remekül tapad. Ha tehát a kupás cserép repedt meg keresztben, de azt levenni nem lehet, mert még régi módon malterral van a többihez ragasztva, ami az egész sor cserésével járna, akkor mint „sebtapaszt” helyezhetjük fel és nem kell attól tartanunk a jövőben, hogy ismét beázik a tető, legalábbis egy újabb hiba kialakulásáig. A profi szakembereken túl a lelkes barkácsolók is könnyen elboldogulnak a bitumenes szalag felragasztásával.