• Autó javítás

  • Küldj mail

    auto@hyts.hu

  • Kapcsolat
 Milyen jelentőséggel bír a kellősítés?

Milyen jelentőséggel bír a kellősítés?

Legyen szó alépítmények készítéséről, vagy akár lapostető kivitelezéséről, de akár erkélyek és teraszok esetében ugyanúgy meghatározó jelentőséggel bír a professzionális és alapos vízszigetelés kivitelezése. A beton felületek kezelése nélkül ugyanis nagyon könnyen beázások alakulhatnak ki, amik a későbbiekben elég sok problémát fognak okozni. Mielőtt azonban a nedvességet visszatartó bitumen lemezek lefektetése megtörténne a kellősítés az az első lépés, amire megéri figyelmet fordítani. Ez az eljárás gondoskodik róla, hogy megteremtődjön az a kiváló felület, amire aztán már gyorsan elvégezhető a szigetelés maga. De induljunk az alapoktól.

A kellősítés sosem maradhat el

A beton felületekről tudni érdemes, hogy alapvetően porózus anyagok, amikben képes a nedvesség áramolni. Ezt kell megszüntetni a vízszigetelés révén. Az alapozás, ahogyan a festésnél, úgy ebben az esetben sem mellékes. Erre a célra a kellősítés az ideális. Ami a felhasználni kívánt terméket illeti, a Titanol V kellősítő kiválóan alkalmas a célra. A folyadék állapotban lévő terméket egy festőhengerrel könnyen felhordhatjuk.

Természetesen ezt csak teljesen tiszta felületre szabad megtenni. A portalanítás és zsíros szennyeződések megszüntetése tehát nem elhanyagolható. A kellősítés igen gyorsan megoldható és némi száradási idő után már jöhetnek rá a lapok, amik a leterítést követően már sokkal nagyobb tapadást nyújtanak, így nehezen mozdulnak el. Az összeolvasztást követően pedig már szinte teljesen eggyé vállnak a felületek. A kellősítés révén így kellően precíz munka érhető el, ami az gondos szigetelés meghatározó része.